.

GROTE ACTIE VOOR BEHOUD SUPERMARKT ZESWEGEN OP 7 MAART

Het actiecomité ‘De Supermarkt Moet Blijven’ strijdt al een jaar samen met de SP voor het behoud van de buurtsuper in Zeswegen! De SP wilt een beschermde status voor de supermarkten in Vrieheide, Molenberg en Zeswegen.

De rest van de raad blokkeerde dat voorstel tweemaal. Zeswegenaren die wilden inspreken, werden naar huis gestuurd. Op 7 maart vindt op initiatief van de SP een extra raadsvergadering plaats. Op deze vergadering moet de gemeenteraad besluiten of Zeswegen een beschermde status krijgt. Deze beschermde status verhoogt de kans dat er een supermarkt in Zeswegen blijft.
Het is geen uitgemaakte zaak dat de gemeenteraad voor de beschermde status van Zeswegen stemt. Daarom willen we druk flink opvoeren Dat doen we door een grote demonstratie voor aanvang van de raadsvergadering met zoveel mogelijk Zeswegenaren!

Wanneer: 7 maart om 17:30 uur
Waar: Voor de tijdelijke Raadszaal, Bernardinuskapel aan de Akerstraat 97
Wie: Zoveel mogelijk inwoners uit Zeswegen.

Strijd mee voor het behoud van de buurtsuper van Zeswegen en kom naar de demonstratie! Bent u er bij?!
Heb je vragen? Of wil je je aanmelden voor de protestactie? Neem dan contact (sms/bellen/app) op met actieleider Timoer Reijnders, 06-42633774
Geen vervoer? Een oplossing is mogelijk! Sms of bel met Timoer of vul onderstaand formulier in.Meld u middels onderstaand formulier aan voor de grote actie op 7 maart!


Lilian Marijnissen (SP) steunt de strijd van Zeswegen
voor het behoud van de Buurtsuper

Zaterdag 19 februari bezocht landelijke SP-leider Lilian Marijnissen Zeswegen om de buurtbewoners een hart onder de riem te steken voor hun moedige strijd voor het behoud van de buurtsuper. Ze bezocht samen met actieleider Timoer Reijnders verschillende buurtbewoners die zich met het actiecomite Zeswegen inzetten voor het behoud van de buurtsuper! (Foto-impressie)


 • JSV_8104
 • JSV_8370
 • DSCN0059
 • JSV_8449
 • DSCN0067
 • JSV_8461
 • DSCN0049
 • DSCN0065
 • JSV_8041

ALDI MOET BLIJVEN!

Een directeur die zich verstopt voor zijn personeel of klanten. Franse taferelen in Limburg? Niets is minder waar in het geval van ALDI-directeur Gideon van Bussel. De ALDI-baas dook voor 50 buurtbewoners uit de Heerlense buurt Zeswegen. Velen van hen zijn op hoge leeftijd, zitten in een rolstoel, van de basisschoolleeftijd of doen anderszins geen vlieg kwaad. De Aldi-directeur liet zich van zijn slechtste kant zien. De buurt geeft nog lang niet op en plant nieuwe acties.

Supermarkt Moet Blijven
Mijn oude buurt, zegt Ron Meijer, verzet zich tegen het aangekondigde vertrek van de Aldi. En hij is ape-trots op de stoere buurtbewoners & kameraad Timoer Reijnders die vastberaden samen opstaan. Woensdagmiddag vertrok een volle bus en enkele auto's naar het Aldi-kantoor in Roermond voor een aangekondigd bezoek. Zeswegenaren die slecht te been zijn, rolstoelers en anderen voor wie een supermarkt in de buurt onmisbaar is, arriveerden in Roermond. Daar weigerde de Aldi-directeur naar buiten te komen.

26 miljard winst
Na 20 jaar van de buurt geprofiteerd te hebben, wil de Aldi uit Zeswegen vertrekken om elders meer winst te maken. Eerder probeerde de discounter al stiekem een plan ten koste van Zeswegen te realiseren kilometers verderop. De buurt kreeg daar lucht van, haalde ruim 1.000 handtekeningen op en stak een stokje. Zeswegen kwam massaal in actie en kreeg steun van de SP, de basisschool, woningcorporatie en gemeentebestuur.

Vluchtgedrag voor winstbejag
"De Aldi-directeur duikt voor z'n eigen klanten. 26 miljard maakt de Aldi winst en nu willen ze als een dief in de nacht vertrekken uit buurten waar mensen wonen met bescheiden inkomens." Zegt Timoer Reijnders van de SP die het actiecomité ondersteunt. "Dat stiekeme, dat vluchtgedrag voor winstbejag dat steekt mensen enorm."

Duiken is geen oplossing
Of Zeswegen nu terneergeslagen is? Integendeel: "Zeswegen laat zich niet flessen, als de directeur zich verstopt, gaan wij naar zijn internationale baas in Essen." Liet de Zeswegense Lizette weten. "Wij stoppen pas als Aldi eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor een oplossing. Duiken is geen oplossing, meneer de directeur." zegt buurtbewoner Hans van Dijk.


 • FB_IMG_1631724844269
 • FB_IMG_1631724859304
 • FB_IMG_1631724850926
 • FB_IMG_1631724855580


Zeswegenaar Corrie aan het woord in de rapportage van L1


Zeswegenaar Cees legt haarfijn uit waarom de buurtsuper zo ongelofelijk belangrijk is voor de wij
k

Bekijk hier de verhalen van buurtgenoten


Grote steun voor behoud van de supermarkt in Zeswegen!

Bijna 100 mensen voerden zaterdag 19 juni actie voor behoud van de supermarkt in Zeswegen. Buurtbewoners, ondernemers, leerlingen en juffen van de basisschool overhandigden samen meer dan 1.000 steunbetuigingen aan Weller-directeur Braeken, wethouder De Beer en Aldi-vertegenwoordiger Renee van den Broeck. "De supermarkt is onmisbaar, niet alleen voor de boodschappen, maar ook voor het sociale contact." zei Zeswegenaar Hans van Dijk. "Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om kilometers te reizen voor boodschappen" vulde de Zeswegense Anita Linsen aan.

Vluchtweg afsnijden
Op de vraag wat de woningcorporatie doet om de supermarkt te behouden, was Weller-directeur Braeken klip en klaar: "wij zullen niet meewerken aan ontwikkelingen die een gevaar zijn voor de supermarkt in Zeswegen. Wij zullen de vluchtweg afsnijden." Ook wethouder De Beer was duidelijk: "het maakt ons niet uit welke supermarkt hier zit, maar we zullen alleen op andere plekken meewerken als er ook voor Zeswegen een oplossing komt."

Ook de school geeft steun
Juf Susanne van basisschool De Wegwijzer was aanwezig met enkele leerlingen. De grote en kleine dames boden bijna 250 steunbetuigingen aan. De landelijke Aldi-directie liet na wekenlange aarzeling op vrijdagmiddag weten dat ze vertegenwoordigd zou worden door de locatiemanager Renee van den Broeck. Zij mocht of kon tijdens de actie geen inhoudelijke bijdrage leveren. Actieleider Timoer Reijnders concludeerde dat de Aldi kennelijk met de handen in het haar zit: "Weken geleden zeiden ze in een gesprek met ons nog dat ze zeker weg gaan, maar nu herhalen ze dat niet meer. Nu zeggen ze nog na te willen denken. Kennelijk heroverwegen ze hun positie." Maar reden voor een feest is dat volgens Reijnders nog zeker niet: "Het is een begin. Bij de Aldi zijn ze terecht onder de indruk van waartoe Zeswegen in staat is. We stellen de Aldi-directie daarom een ultimatum. Als de Aldi niet voor 1 september met goed nieuws naar Zeswegen komt, dan komt Zeswegen naar de Aldi-directie."

Het Actiecomité Zeswegen & Nieuw-Husken zal komende tijd zeker niet stilzitten. Met steun van de SP zal het Actiecomité toewerken naar een nieuwe actie begin september. In de tussentijd is iedereen van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Ook de petitie invullen kan nog steeds! 

 • Aldi_zeswegen-13
 • Aldi_zeswegen-10
 • Aldi_zeswegen-03
 • Aldi_zeswegen-04
 • Aldi_zeswegen-08
 • Aldi_zeswegen-07
 • Aldi_zeswegen-06
 • Aldi_zeswegen-02
 • Aldi_zeswegen-01
 • Aldi_zeswegen-05
 • Aldi_zeswegen-09
 • Aldi_zeswegen-14
 • Aldi_zeswegen-15
 • Aldi_zeswegen-11
 • Aldi_zeswegen-12


Foto's petitie overhandigingDe Aldi wil vertrekken uit Zeswegen. Dat is heel erg slecht nieuws voor de buurt!

Er wonen veel oudere mensen in Zeswegen en Nieuw-Husken voor wie een supermarkt nabij heel belangrijk is. Bovendien is het centrum van Zeswegen bindweefsel voor de buurt en erg belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt. Het vertrek van de Aldi kan zomaar de doodsteek voor dit centrum zijn. Kortom, in Zeswegen hoort een buurtsuper, vroeger, nu en in de toekomst! 

Het dreigende vertrek van de Aldi is genoeg reden voor de buurt om  in actie te komen met ondersteuning van de SP. Het actiecomité Zeswegen – Nieuw Husken heeft veel steunbetuigingen verzameld die op 19 juni om 12.00 werden aangeboden aan de Aldi. De reactie van de Aldi blijft uit, daarom gaat Zeswegen naar de Aldi op 15 september!

Meegaan naar de ALDI kan nog steeds! Of liever meehelpen bij deze actie? Laat graag van je horen! 

Strijdbare groet, Het actiecomité Zeswegen & Nieuw Husken

Ik wil helpen!